"Якщо людина не знає, до якої гавані вона прямує, для неї жоден вітер не буде попутним" (Сенека)

суботу, 9 лютого 2019 р.

Кафедра ОПР підводить підсумки тижня фахової майстерності!!!

З метою заохочення учнів до обраної професії, поглиблення й розширення знань, розвитку їх творчого мислення та інтелектуальних здібностей, з 04.02.2019 по 08.02.2019 в училищі проходив фаховий тиждень з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», в рамках якого були проведені такі заходи:
1. В понеділок, 04.02.19р. ми ознайомили всіх з особливостями та цікавинками професії "Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення", оформивши інформаційний стенд.   
2. Вівторок, 05.02., враховуючи те, що це Міжнародний день безпечного Інтернету, розпочали з проведення учнями групи 7опр тестування всіх учнів училища на наявність у них інтернет-залежності та визначення ступеню впливу на їх життя комп’ютерного світу. 
Результати є наступними:
Приємно дізнатись, що майже всі опитані учні є звичайними інтернет-користувачами, без надмірного використовування. 
О 12.30, цього ж дня, учні, викладачі і майстри в\н нашої кафедри взяли участь в онлайн-уроці 


3. В середу, 06.02.19 запропонували нашим учням проявити свої знання, кмітливість, ерудованість в області обчислювальної техніки шляхом відгадування різноманітних вправ на стенді "Комп'ютерний світ".
Цього ж дня відбувся конкурс фахової майстерності з відповідної професії. Учні проявляли свої уміння та навички роботи з пакетом програм Microsoft Office. 
Активними були учні не тільки з професії "Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення ", а й дівчата з напрямку "Оператор комп'ютерного набору. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних". Як і в кожному конкурсі обов'язково є ті, хто впорався із завданнями трішки краще, ніж всі інші. Тому результати є такими:
ІІІ МІСЦЕ - Лобачов Богдан, учень групи 7опр
ІІ МІСЦЕ - Васильченко Дмитро, учень групи 7опр
І, нарешті, І МІСЦЕ - Пімшин Богдан, учень групи 6опр
Ми привітали ВСІХ з досягненими успіхами і подякували за участь, організувавши учасникам солодкий стіл.
В середу також стартував Web-квест "Захоплюючий світ ПК". Роз'яснення та умови проходження є тут. Учням пропонувались різні за типами завдання, після розв'язування яких, вони отримували літери-підказки для визначення фінального місцезнаходження  таємного об'єкта. Це такий об'єкт, який завжди допоможе у навчанні, підбадьорить, підвищить концентрацію уваги та покращить активізацію розумової діяльності. 
Серед тих, хто виявив бажання пройти відповідний квест, 




переможцями стали:
І МІСЦЕ - Гук Анастасія та Мартиненко Анна; ІІ МІСЦЕ - Нарбекова Дар'я. Вони проявили високі знання в області ПК, наполегливість та стійкість до  виникаючих труднощів  та перешкод. За що і отримали цей бажаний СМАЧНИЙ об'єктЧОРНИЙ ШОКОЛАД.   
Із завданнями квесту можна ознайомитись, під'єднавшись до відповідного класу на  Classroom. Код доступу - 4tro2xg 
4. У четвер, 07.02.19 у гуртожитку для учнів всіх професій пройшов захід "Інформаційний калейдоскоп". Дві команди учнів "Файли" і "Папки" проявляли свої розумові здібності, кмітливість, уважність, активність, а також відповідальність за кожного в команді задля отримання заповітної перемоги. Учні змагались в конкурсах "Розминка", "Стерті слова", "Лінгвіст", "Відгадай прислів'я", "Анаграми комп'ютерних термінів", "Пантоміма", "Комплімент". 
З результатом 40:45, перемогу здобула команда "Папки", у складі - Горбачова Юрія, Бурдейного Владислава, Артюха Віктора і капітана цієї команди Дмуховської Карини. Не забували ми і про вболівальників цих змагань, з якими також проводили конкурси "Ребуси", "Дивоглядки", "Селфі", "Змійка". 
Найактивнішим вболівальником-розумником став Приходько Владислав, а найкращим селфі-оператором - Богославський Віктор. 
Всі учасники цього заходу були нагороджені смачними призами.

2 коментарі :